Businessrunners
Weblog

Zondag 11 februari is het weer zover: de Grote Hans-en-Jannie-Businessrunners-Midwinter-Snert-Run. In heel Hardenberg en omgeving zijn geen losse varkensoren meer te krijgen, allemaal opgekocht door Jannie ter bereiding van haar onvolprezen bijzonder gevulde snert volgens overigens geheim familierecept. Een goede reden voor alle businessrunners om aan de start van deze training in de Gerard Doustraat te verschijnen, en laat thuis maar alvast weten dat ze met het middageten niet op je hoeven te rekenen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Zondag 4 februari doen we nog maar een keer Oldemeijer. Na zo'n drukke week als onze trainer heeft gehad moet je ook niet al te moeilijk doen. Bovendien melden zich heel wat businessrunners af voor de training, in verband met sportieve activiteiten elders. Hopelijk krijgen we wel een paar mooie fotorapportages daarvan te zien. Harco heeft beloofd dat hij wel van de partij is, en de koffie meebrengt.

Reacties

Zondag 28 januari doen we niet moeilijk. Gewoon Oldemeijer, en Hans Olsman vult de kannen.

Reacties

Zondag 21 januari beklimmen de businessrunners weer eens de Besthmenerberg. Zoals we van onze businessrunnende historica weten bewegen we ons daarbij in een gebied met een bewogen geschiedenis. Helaas zal de steen vanwaar zij ons hierover vertelde verdwijnen en plaats maken voor een passender herdenkingsmonument. Als het allemaal doorgaat. Voor het zover is zullen we hier nog wel een paar keer lopen, denk ik. Ik denk ook dat het met de koffie wel goed komt. Ik heb in Harry het grootste vertrouwen.

Reacties

Zondag 14 januari nemen de businessrunners een kijkje bij de NAM-locatie. Mogelijk horen we het aardgas suizen in de aardgasbuizen, want er gaat meer gas gepompt wprden. En dan gaat het gas ook harder lopen. Als je de appjes van de afgelopen week mag geloven, houden de businessrunners er ook wel van om hard te pompen, maar het is niet waarschijnlijk dat ze daar harder van gaan lopen. Dat doe je wel van flink trainen, dus trek je niks aan van je stubborn feet en kom zondag naar de NAM, aan de Larixweg, noordkant van de N34. Piet is er ook, met de koffie. 

Reacties

Zondag 7 januari - GELUKKIG NIEUWJAAR - is het de hoogste tijd voor een stevige training. Dat is er dit jaar nog niet van gekomen. Volgens onze trainer kan dat het beste bij de Paddenoversteek. Hans Onnink bijt voor 2018 de spits af met de koffie.

Reacties

Zondag 31 december verwachten de businessrunners, ik spreek voor mezelf, toch wel een grote opkomst op de jaarlijkse businessrunners-oudejaarsloop. Die start op het Fietspad/Kampmanskuiltjes, vanwaaruit onze trainer een fraai parcours heeft uitgezet, mooi vlak en je kunt er lekker uitrollen na de intensieve vaste en vloeibare calorie-inname van de afgelopen dagen. Mocht je niet zo lang kunnen wachten, dan is er ook nog de Spurt-Eindejaarsloop op de Sportboulevard, zie ook de Facebook pagina van Spurt. Die oudejaarsloop is met barbecue en kampvuur. Bij de businessrunners is het culinaire aanbod beperkt tot koffie met iets lekkers van Stendert en Gea, wat overigens ook best te doen is. Voldoende gelegenheid om de gpede voornemens die je nog hebt voor de rest van dit jaar nog even helemaal uit te leven.

Reacties

Zondag 24 december is een prima dag om eens lekker te gaan rennen, en het leek de trainer een goed idee om dat op de Itterbecker Heide te doen. Dat kan ook best, want de businessrunnerstraining valt vooral in de ochtend. Later op de dag zou dat wel eens wat minder goed kunnen vallen, want de dag vóór kerstmis is in Duitsland zo'n beetje de belangrijkste van alle kerstdagen. Maar dat geldt vooral voor de avond, want dan komt de Kerstman. Óf het Chriskind, hangt een beetje af van de streek en de sekte waarin je geboren bent. Maar de avond is net zo belangrijk als bij ons Sinterklaas, met veel cadeaus maar wel zonder Zwarte Pieten. Daar hebben ze in Duitsland een alternatief voor, Knecht Ruprecht. Vaak ook zwart, mét een roede, maar duidelijk zonder slavernijverleden. En een echte hardloper trouwens ook, wat blijkt uit het in heel Duitsland bekende hardlopersgedicht:"Hebe die Beine und spute dich schnell". De businessrunners hebben weer hun eigen alternatief voor in de figuur van Keep Walking Henk, die brengt geen cadeautjes maar wel lekkernijen. 

Reacties

Zondag 17 december proberen we  we weer eens iets nieuws. Nee, niet een nieuwe trainer. Hij doet zo zijn best en het gaat ook steeds beter. Met het ouder worden wordt hij steeds meer de oude. Hij loopt ook al bijna weer net zo hard als toen. Nee, het gaat goed zo en we zullen  het nog wel een poos met hem moeten doen. Het nieuwe zit meer in de startplek. We vertrekken vanaf de werkplaats van de boswachterij. Waarom? Dat hebben we te danken aan Charlotte, die weer iemand kent die daar een sleutel heeft en een koffiezetapparaat. En Charlotte moest toch voor de koffie zorgen, dus dat kwam zo allemaal mooi uit. En dan heeft ze thuis niet allemaal van die zwetende lopers met smerige schoenen over de vloer. 
Als we vanaf de boswachterij vertrekken bevinden we ons wel weer direct op bekend terrein. Overigens een mooi plekje om weer eens een groepsfoto te maken. Dat wordt daar blijkbaar vaker gedaan gezien het onderstaande exemplaar uit pakweg 1930.

De kortste weg om er te komen lijkt me via de parallelweg vabn de N34, even voorbij Van Braak oversteken. Of helemaal door het bos. Tot zondag.


Reacties

Zondag 10 december kiezen we weer eens voor de Paddenoversteek. Daar zijn we al een gevoelde eeuwigheid niet meer geweest, en je kunt er nog wel zo mooi trainen. Je kunt er van alles, maar ik schat in dat het heuvelachtig gaat worden. Herjan heeft geen uitbundig feest en kan nu prima voor de koffie zorgen.

Reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl