Businessrunners
Weblog

Zondag 8 april lijkt de eerste lentetraining van het jaar te worden, met een zeer aangenaam temperatuurtje. Om dat te vieren neemt de trainer osn mee naar de Beerzerbulten, in de wetenschap dat je het dan wel twee keer warm krijgt. Minstens. Afkoelen doen we dan met de koffie van Hans, die we feliciteren met de eerste plaats op de koffielijst. 

Reacties

Zondag 1 april is het Pasen, en het is zondag, dus een uitstekende gelegenheid om eens lekker te gaan hardlopen. En waar kun je dat beter doen dan op de Engbertsdijksvenen? Nou, op een heleboel andere plaatsen kan dat ook heel goed, maar we gaan toch echt naar Kloosterhaar. En we treffen het, want de boswachterij van dit mooie natuurgebied begroet vanaf 10 uur elke bezoeker die een met hooi gevuld mandje meebrengt met een groot chocolade ei. Dus, allemaal een mandje meebrengen, hebben we gelijk wat bij de koffie. De koffie, met ook nog wel iets erbij denk ik, wordt verzorgd door Wofram.

Reacties

Zondag 25 maart beginnen de businessrunners in een gedecimeerde bezetting aan de training. De oorzaak daarvan is te vinden in Zwolle, alwaar een heel businessrunnersteam gezamenlijk de marathon volbrengt. Allemaal een stukje, dan is dat nog te doen. De training vindt plaats op de Oldemeijer, en wordt in goede banen geleid door Janhendrik. Onze basistrainer Harry is namelijk een van de deelnemers in Zwolle. Ondanks dat hij zeer talentvol is, kan ook hij niet overal tegelijk zijn. Petra zorgt voor de koffie.

Reacties

Zondag 18 maart blijven we maar thuis. Natuurlijk niet thuis thuis, maar thuis op de Oldemeijer. Onze trainer had eigenlijk wel mooie plannen, maar hij heeft ook oog voor onze kwetsbare gestellen. En gezien de verwachte onzekere weersomstandigheden heeft hij opnieuw het zekere voor het onzekere genomen en wil hij ons nu niet de vlakte over jagen. Stel je voor dat er iemand kou vat. Dus blijven we lekker beschut op de Oldemeijer, daar kunnen we immers alle kanten op. Als je maar niet denkt dat het daar makkelijker van wordt. Maar dan is er altijd nog de troost - en de warmte- die ons geboden wordt door Erik Bekman.

Reacties

Zondag 11 maart volgen we niet nog een keer het spoor van de wolf in Itterbeck, maar het pad van de fiets bij de Kampmanskuiltjes. Dat heeft vele voordelen, het is wat dichterbij, geen mul zand, de afstand is beter in te schatten. Ook is het niet meer zo koud. Maar, er is een belangrijk minpunt: we moeten de koffie van Bert Busman staande drinken in de heldere frisse buitenlucht. Dus geen verstikkende rook van een weldadig warme open haard met knapperend vuurtje, geen eikenhouten luie stoelen. Da's dan wel weer jammer.

Reacties

Zondag 4 maart opnieuw Itterbeck, daar herhalen we de training van vorige week nog een keer. Inclusief de nabeschouwing, waarbij de trainer ongetwijfeld weer breed zal uitmeten waar hij warm voor loopt.  

Bij het koude en natte weer is dat voor ons uitgeputte lopers de koffie. verzorgd door Raffaela de reddende engel. Zij valt in voor de nog steeds skiënde dokter Erik.

Reacties

Zondag 25 februari belooft de koudste training van deze winter te worden. Om er zeker van te zijn dat we warm worden heeft onze trainer met zijn bekende vooruitziende blik een tweevoudig plan opgesteld. Ten eerste door voor deze training voor de verandering weer eens de bergen in te gaan. De keuze viel op de Besthmenerberg, waar we rondjes gaan doen in plaats van sterren. Als je daar nog niet warm van geworden bent is er dan altijd nog deel twee: de koffie wordt ook door Harry himself geschonken.

Reacties

ook Zondag 18 februari verzamelen bij het LOC voor een oefenrondje Cityrun. Oh nee, dat is zaterdag. Dat heb je dan als je ouder wordt. Zondag is het Kampmanskuiltjes, vlakke training na al dat heuvelgeweld van vorige week. En ook anders dan vorige week geen dikke met gevulde erwtensoep gevulde buik, overigens erg lekker, maar we blijven dun met magere koffie van Raffaelle.

Reacties

Zondag 11 februari is het weer zover: de Grote Hans-en-Jannie-Businessrunners-Midwinter-Snert-Run. In heel Hardenberg en omgeving zijn geen losse varkensoren meer te krijgen, allemaal opgekocht door Jannie ter bereiding van haar onvolprezen bijzonder gevulde snert volgens overigens geheim familierecept. Een goede reden voor alle businessrunners om aan de start van deze training in de Gerard Doustraat te verschijnen, en laat thuis maar alvast weten dat ze met het middageten niet op je hoeven te rekenen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Zondag 4 februari doen we nog maar een keer Oldemeijer. Na zo'n drukke week als onze trainer heeft gehad moet je ook niet al te moeilijk doen. Bovendien melden zich heel wat businessrunners af voor de training, in verband met sportieve activiteiten elders. Hopelijk krijgen we wel een paar mooie fotorapportages daarvan te zien. Harco heeft beloofd dat hij wel van de partij is, en de koffie meebrengt.

Reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl